Välkommen till Kapitalets makt

SPP sponsrar initiativet Klimatriksdagen

SPP 

 Klimatriksdagen 

Som huvudsponsor bjuder vi dig till ett spännande event där vi diskuterar hur kapital och sparande 
 påverkar klimatet och hur du kan spara klimatsmart 
. Efter vårt seminarium öppnas dörrarna till Klimatriksdagens storslagna invigningsgala, vi bjuder på biljetten
. Välkommen!
Anmäl dig nu
Klimatriksdagen är en opolitisk organisation som sätter strålkastarljuset på klimatfrågan inför valdebatten och har som mål att ge politiker mod att fatta kraftfulla klimatbeslut.

Program fredag 4 maj, Stockholms Universitet

16:00-16:30 Registrering och fika

16.30 Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder inleder och hälsar välkommen

16.40  Karl-Henrik Robért, professor på Blekinge Tekniska högskola

Omvärldsanalys - hur kommer klimat och hållbarhetsfrågan framöver att dominera finansmarknaden? Karl-Henrik har vunnit Blue Planet Prize för att ha initierat och lett det internationella forskningsarbetet kring ramvillkor för hållbar utveckling.

17.00  Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder samt Philip Ripman, förvaltare SPP Global Solutions

Hur och varför SPP arbetar med hållbarhet samt varför en hållbar finansmarknad är avgörande för att uppnå 2-gradersmålet, FNs Globala hållbarhetsmål och för att säkra långsiktig avkastning. 

17.20 Samtal om kapitalets makt och påverkan på klimatet. Konferencier Pia Björnstrand, talesperson Klimataktion och advokat

På scen möter vi också:

Aaron Maltaise, statsvetare och forskare inom hållbar finans vid Stockholm Environment Institute samt ansvarig för forskningen i det nystartade Stockholm Sustainable Finance Centre.

Ingmar Rentzhog, initiativtagare till We Don’t Have Time, ett socialt nätverk som verkar för att sätta press på politiker och företagsledare att skynda på klimatomställningen.

Frida Arevik, rådgivare på Fossil Free Sweden där hon verkar för att Sveriges AP-fonder ska få en mer hållbar profil.

Karl-Henrik Robért, professor och grundare av Naturliga Steget som verkat för att  främja forskning inom hållbarhet i över 25 år.

Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.

17.50 Mingel, fortsatta samtal och lättare förtäring

19.00 Klimatriksdagens invigningsgala börjar

Bland gästerna finner vi Malena Ernman (2018 års Grammisvinnare som årets hållbara artist), Marit Bergman (Grammis- och P3-guld-vinnare), Svante Thuresson (Lifetime Achievement-pristagare från Riksförbundet Svensk Jazz), Johanna Nilsson (Initiativtagare till den svenska kampanjen Slow fashion-uppropet), Isabella Lundgren (filosof och jazzsångerska), Inez Atmer (ung entreprenör som tror på digitala lösningar på klimatproblemen), Klara Zimmergren (komiker, skådespelerska, programledare i radio och TV), Nina Ekelund (generalsekreterare för Hagainitiativet, f d sakkunnig i Miljömålsberedningen), Ahmed Al-Qassam fd PUSH-ordförande, initiativtagare till Miljöpodden och en av "33 hållbarhetstalanger under 33"), Robin Szekely (grundare av TaskRunner och opinionsbildare inom delningsekonomi), Waffa Mohamhed och Naima Mahmoud (unga klimataktivister med rötter i Östafrika), Klara Riddermark (Marketing Manager på AI-tjänsten Signal Signal, LT Fisk (musiker och låtskrivare) samt Promise & the Monster (aka Billie Lindahl, musiker och låtskrivare). Här hittar du hela invigningsprogrammet.

Hitta hit

Vårt event, och klimatriksdagen, äger rum på Stockholms universitet. Vi börjar kvällen i Rotundan i Allhuset, på andra våningen, adress Frescativägen 9. Därefter fortsätter invigningsgalan i Aula Magna.

Till Stockholms universitet tar du T-banan, Roslagsbanan eller buss 50, 540, 608 eller 670, station/hållplats Universitetet. Planera dina resa på www.sl.se.

Vi ber dig lämna bilen hemma.

Anmälan

Eventet är tyvärr fullbokat!

       

Om Klimatriksdagen

Klimatet är vår tids största utmaning. I varje valkampanj borde klimatet vara en huvudfråga. Därför arrangeras en Klimatriksdag den 4–6 maj 2018. Målet är att rikta strålkastarljuset på klimatfrågan i valdebatten och ge politiker mod att fatta kraftfulla klimatbeslut. Mässområde med företagens hållbara lösningar, forum för lokala initiativ, seminarieprogram, musik, underhållning och mycket mer! Läs mer på www.klimatriksdagen.se.

Om SPP / SPP Fonder

Vi är en del av norska Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Vi utmärker oss bland annat genom vårt fokus på hållbarhet och ansvarsfulla investeringar. Läs mer på www.sppfonder.se.